WEKO3
アイテム
Effect of Storage Period and Temperature on Some Properties of Potato Starch
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/84
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/84b7bb5bd0-665c-4cdc-b3c0-dc304cc31f8a
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
hiro080922.pdf (371.0 kB)
|
|
Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2008-09-22 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Effect of Storage Period and Temperature on Some Properties of Potato Starch | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | potato storage | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | potato starch | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | Brabender viscosity | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | swelling power | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | solubility | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | phosphorus | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | blue value | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 馬鈴薯貯蔵 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 馬鈴薯デンプン | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | ブラベンダー粘度 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 膨潤度 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 溶解度 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | リン含量 | |||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||
主題 | 青価 | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||||||||||
その他のタイトル | 馬鈴薯デンプンの特性に及ぼす貯蔵期間と温度の影響 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
著者 |
Sabiniano, Naomy S.
× Sabiniano, Naomy S.× 石橋, 憲一
WEKO
65
× 弘中, 和憲
WEKO
47
× Yamamoto, Kazuo |
|||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | The effect of temperature on the properties of potato starch during storage at 1, 5 and 10 centigrade for 6 months were determined. The Brabender peak viscosity, final viscosity at 92.5 centigrade breakdown, swelling power, solubility and phosphorus content decreased while initial pasting temperature, temperature at peak viscosity and blue value of the starches increased during storage. Phosphorus content was highly correlated with Brabender peak viscosity and breakdown(r =0.92 and 0.82, respectively, p<0.01). Higher rates of decrease in viscosity and phosphorus content occurred at 1 and 10 centigrade during storage. | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | デンプン原料用馬鈴薯のベニマルを6ヶ月間貯蔵し、貯蔵温度と期間が馬鈴薯より調製したデンプンの品質に及ぼす影響を調べた。デンプンのアミログラム最高粘度、92.5℃における最終粘度、ブレークダウン、膨潤度、溶解度及びリン含量は馬鈴薯を貯蔵することによって減少したが、糊化開始温度、最高粘度到達時の温度と青価は逆に増加した。リン含量とアミログラム最高粘度及びブレークダウンとの間に、高い正の相関が認められた。1℃で貯蔵した馬鈴薯より調製したデンプンの粘度とリン含量は、5℃貯蔵のものより低下した。 | |||||||||||||
書誌情報 |
ja : 農業施設 en : Journal of the Society of Agricultural Structures, Japan 巻 25, 号 3, p. 141-146, 発行日 1994-12 |
|||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||
出版者 | Society of Agricultural Structures, Japan | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 03888517 | |||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AN00201054 | |||||||||||||
権利 | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
権利情報 | Society of Agricultural Structures, Japan | |||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |