WEKO3
アイテム
Effect of Low-Temperature Storage on Some Properties of Potato Strach
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/92
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/9229874839-d3d8-435a-b294-933380fe16ac
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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H090213-1.pdf (191.2 kB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||||||
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公開日 | 2009-02-13 | |||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||
タイトル | Effect of Low-Temperature Storage on Some Properties of Potato Strach | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
言語 | ||||||||||||||
言語 | eng | |||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||||||||||
その他のタイトル | バレイショ澱粉の諸性状におよぼす低温貯蔵の影響 | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
著者 |
Sabiniano, Naomy S.
× Sabiniano, Naomy S.× 石橋, 憲一
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65
× 弘中, 和憲
WEKO
47
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抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | This study was conducted to determine the effect of storage on the properties of potato starch. Starch was prepared from three varieties of potato, namely; Benimaru, Toyoshiro and Konafubuki, after storage at 5°C for 6 months. The average granule size, phosphorus content, Brabender peak viscosity and breakdown of the starches from the stored tubers for each variety were lower than those from the unstored tubers. The initial pasting temperature did not have a considerable change. The temperature at peak viscosity of Benimaru starch increased, while it decreased for both Toyoshiro and Konafubuki starches after storage. The viscosity and rigidity of 1% starch pastes also decreased during storage while the blue value increased. The decrease in Brabender peak viscosity and breakdown were closely correlated with phosphorus content (r=0.96** and 0.93**, respectively). | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||
内容記述 | 三品種のバレイショ(ベニマル,トヨシロ,コナフブキ)を用い,収穫直後と5℃で6ヵ月貯蔵後のものから調製した澱粉の諸性状におよぼす貯蔵の影響を調べた.その結果,6ヵ月貯蔵後のバレイショより調製した澱粉の平均粒径,リン含量,ブラベンダー最高粘度およびブレークダウンは収穫直後のものより低かった.また,糊化開始温度は貯蔵の影響をほとんど受けないことが分かった.ベニマル種の澱粉の最高粘度に達する温度は貯蔵により上昇するが,トヨシロとコナフブキのそれは低下した.1%澱粉溶液の粘性および弾性は貯蔵とともに減少したが,青価は増加した.ブラベンダー最高粘度およびブレークダウンとリン含量との間には,それぞれ高度の相関が認められた. | |||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||
書誌情報 |
ja : 日本食品科学工学会誌 en : Journal of the Japanese Society for Food Science and Technology 巻 42, 号 10, p. 815-819, 発行日 1995-10 |
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出版者 | ||||||||||||||
出版者 | Japanese Society for Food Science and Technology | |||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
ISSN | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||||||
収録物識別子 | 1341027X | |||||||||||||
書誌レコードID | ||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||
収録物識別子 | AN10467499 | |||||||||||||
権利 | ||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||
権利情報 | Japanese Society for Food Science and Technology | |||||||||||||
フォーマット | ||||||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |