WEKO3
アイテム
Efficient Production of Ethanol from Saccharified Crops Mixed with Cheese Whey by the Flex Yeast Kluyveromyces marxianus KD-15
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/879
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/8791dc06912-5b83-4e78-b163-85be4da7a983
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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235.pdf (764.8 kB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||
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公開日 | 2013-11-21 | |||||||
タイトル | ||||||||
タイトル | Efficient Production of Ethanol from Saccharified Crops Mixed with Cheese Whey by the Flex Yeast Kluyveromyces marxianus KD-15 | |||||||
言語 | en | |||||||
言語 | ||||||||
言語 | eng | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | ethanol production | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | flex yeast | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | Kluyveromyces marxianus | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | wheat flour | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | potato tubers | |||||||
キーワード | ||||||||
言語 | en | |||||||
主題Scheme | Other | |||||||
主題 | cheese whey | |||||||
資源タイプ | ||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||
資源タイプ | journal article | |||||||
著者 |
Nakamura, Kenji
× Nakamura, Kenji× Shinomiya, Noriyuki× Orikasa, Yoshitake
WEKO
207
× 小田, 有二 |
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抄録 | ||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||
内容記述 | Ethanol production from a mixture of wheat flour or potato tubers and cheese whey was examined using the flex yeast Kluyveromyces marxianus KD-15, a 2-deoxyglucose-resistant mutant of strain NBRC 1963 that can produce ethanol from sugar beet thick juice diluted with whey. Strain KD-15 simultaneously converted glucose and lactose to ethanol within 48 h, in media containing 10.0% to 15.0% (w/v) total sugars from saccharified filtrate and whey. For efficient production of ethanol from 15.0% (w/v) total sugars, KD-15 cells were collected after fermentation and inoculated into fresh media. Batch fermentation was successfully repeated at least ten times in medium composed of saccharified potato tubers mixed with whey. Yeast cells began to convert all the sugars to ethanol within 24 h, accompanied by cell propagation after the third batch. | |||||||
言語 | en | |||||||
書誌情報 |
en : Food Science and Technology Research 巻 18, 号 2, p. 235-242, 発行日 2012 |
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出版者 | ||||||||
出版者 | Japanese Society for Food Science and Technology | |||||||
言語 | en | |||||||
ISSN | ||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||
収録物識別子 | 13446606 | |||||||
書誌レコードID | ||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||
収録物識別子 | AA11320122 | |||||||
DOI | ||||||||
関連タイプ | isIdenticalTo | |||||||
識別子タイプ | DOI | |||||||
関連識別子 | info:doi/10.3136/fstr.18.235 | |||||||
権利 | ||||||||
言語 | en | |||||||
権利情報 | Japanese Society for Food Science and Technology | |||||||
フォーマット | ||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||
著者版フラグ | ||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |