WEKO3
アイテム
コーカサスにおける乳加工体系 : グルジア・アルメニアの農牧民の事例を通して
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/650
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/65018d2f0f7-b4e2-4ea4-b114-ab26faa6df77
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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milkscience2009.pdf (8.0 MB)
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Item type | 学術雑誌論文 / Journal Article(1) | |||||||||
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公開日 | 2012-04-13 | |||||||||
タイトル | ||||||||||
タイトル | コーカサスにおける乳加工体系 : グルジア・アルメニアの農牧民の事例を通して | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
言語 | ||||||||||
言語 | jpn | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | milk processing system | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | Caucasia | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | transition | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | cold natural environment | |||||||||
キーワード | ||||||||||
言語 | en | |||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||
主題 | sedentary | |||||||||
資源タイプ | ||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||
資源タイプ | journal article | |||||||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||||||
その他のタイトル | Milk processing system in Caucasia : From case studies of the agro-pastoralists in Georgia and Armenia | |||||||||
言語 | en | |||||||||
著者 |
平田, 昌弘
× 平田, 昌弘
WEKO
46
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抄録 | ||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||
内容記述 | To understand milk processing systems in Caucasia and analyze their history,nine households of agro-pastoralists were surveyed in Georgia and Armenia. The techniques of clotting agent using series,fermented milk processing series and cream separating series ware broadly shared among agro-pastoralists over Georgia and Armenia. The characteristics of milk processing systems in Caucasia are 1) the milk processing techniques (clotting agent using series and fermented milk processing series) in Caucasia base on those techniques of West Asia,2) the cream separating series have developed in Caucasia because of its cooler natural environment,3) butter and butter-oil making by the technique of fermented milk processing series became unnecessary,thus the fermented milk processing series specialized in sour milk making because of the development of cream separating series,4) the technique of cheese making by using the clotting enzyme has handed down to present. It is considered that the main factors such as cool natural environment,sedentary subsistence and smaller work efficiency changed the milk processing techniques of West Asian type to the Caucasian type. | |||||||||
言語 | en | |||||||||
書誌情報 |
ja : ミルクサイエンス en : Milk Science 巻 58, 号 1, p. 1-14, 発行日 2009 |
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出版者 | ||||||||||
出版者 | 日本酪農科学会 | |||||||||
言語 | ja | |||||||||
ISSN | ||||||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||||||
収録物識別子 | 13430289 | |||||||||
書誌レコードID | ||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||
収録物識別子 | AA11125739 | |||||||||
権利 | ||||||||||
言語 | ja | |||||||||
権利情報 | 日本酪農科学会 | |||||||||
フォーマット | ||||||||||
内容記述タイプ | Other | |||||||||
内容記述 | application/pdf | |||||||||
著者版フラグ | ||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |