ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 帯広畜産大学学術研究報告
  2. 帯広畜産大学学術研究報告 -- 24巻 (2003) -
  3. 27, 2006

アフリカ大陸東部の乳加工体系

https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/1830
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/1830
8802fbb5-f7f4-43c1-89e6-f2dd8eecbc1a
名前 / ファイル ライセンス アクション
Africa.pdf Africa.pdf (772.7 kB)
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2006-11-21
タイトル
タイトル アフリカ大陸東部の乳加工体系
言語 ja
言語
言語 jpn
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 乳加工体系
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 ケニア高原
キーワード
言語 ja
主題Scheme Other
主題 牧畜民
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 milk processing system
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Kenya highland
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 pastoralist
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
その他(別言語等)のタイトル
その他のタイトル Milk Processing Systems in East Africa
言語 en
著者 平田, 昌弘

× 平田, 昌弘

en Hirata, Masahiro

ja 平田, 昌弘


Search repository
門平, 睦代

× 門平, 睦代

en Kadohira, Mutsuyo

ja 門平, 睦代


Search repository
水谷, 文美

× 水谷, 文美

ja 水谷, 文美

Search repository
松本, 葉

× 松本, 葉

ja 松本, 葉


Search repository
小疇, 浩

× 小疇, 浩

en Koaze, Hiroshi

ja 小疇, 浩


Search repository
内田, 健治

× 内田, 健治

en Uchida, Kenji

ja 内田, 健治


Search repository
元島, 英雅

× 元島, 英雅

en Motoshima, Hidemasa

ja 元島, 英雅


Search repository
抄録
内容記述タイプ Other
内容記述 ケニア高原における農牧民・牧畜民の乳加工体系を把握し、その特徴を分析するために、ケニア高原でキクユ農牧民とマサイ牧畜民の世帯で観察とインタビューによる調査をおこなった。ケニア高原での乳加工技術は、1)発酵乳系列群とクリーム分離系列群の両方の乳加工技術を採用し、2)乳脂肪の分画・保存のためのバター・バターオイル加工技術はあるが、乳タンパク質の分画・保存のためのチーズ加工技術は欠落する構造をとっていた。アフリカ大陸東部とケニア高原との乳加工体系の比較検討により、ケニア高原の乳加工体系はクリームを分離していること自体が特徴であることが明らかとなった。このようなケニア高原の乳加工体系の特徴を形成させた状況設定を論考することが今後の課題である。
言語 ja
抄録
内容記述タイプ Other
内容記述 To understand milk processing systems in the Kenya highland and analyze those characteristics, field surveys were conducted in the households of Kikuyu agro-pastoralists and Massai pastoralists. The milk processing systems in the Kenya highland are consisted of both techniques of the fermented milk processing series and the cream separating series. Although butters and butter oils are made for milk fat preserving, there is no cheese processing system for a milk protein preserving. By comparison of milk processing systems in the Kenya highland with East Africa, it appears that the characteristic of milk processing systems in the Kenya highland is to adopt the technique of cream separating. Further studies on the analyses of the milk processing systems are needed to discuss the background which these kinds of the milk processing systems had been established in the Kenya highland.
言語 en
bibliographic_information ja : 帯広畜産大学学術研究報告
en : Research bulletin of Obihiro University

巻 27, p. 105-112, 発行日 2006-10
出版者
出版者 帯広畜産大学
言語 ja
item_5_source_id_9
収録物識別子タイプ PISSN
収録物識別子 13485261
item_5_source_id_11
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11877585
権利
言語 ja
権利情報 帯広畜産大学
フォーマット
内容記述タイプ Other
内容記述 application/pdf
出版タイプ
出版タイプ VoR
出版タイプResource http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-05-15 16:29:00.517518
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3


Powered by WEKO3