WEKO3
アイテム
牛肉生産における飼料自給率向上の利点に関する消費者評価
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/1784
https://obihiro.repo.nii.ac.jp/records/1784014ec19f-1bbf-4a94-ab54-1797b52251b3
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
consumerVol31.pdf (768.7 kB)
|
|
Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2010-12-02 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 牛肉生産における飼料自給率向上の利点に関する消費者評価 | |||||
言語 | ja | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 牛肉 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 飼料自給 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Best-Worst 尺度構成法 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | クラスター分析 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | ja | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 多項ロジット分析 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | beef | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | feed self-sufficiency | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Best-Worst scaling method | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | cluster analysis | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | multinominal logit analysis | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
その他(別言語等)のタイトル | ||||||
その他のタイトル | Consumers’ evaluation on the advantages of improving feed self-sufficiency in beef production | |||||
言語 | en | |||||
著者 |
澤田, 学
× 澤田, 学× 合崎, 英男× 佐藤, 和夫 |
|||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | 本稿の目的は,牛肉生産における飼料自給率向上の利点に関する消費者評価を検討することである。Best-Worst選択質問実験を用いて牛肉生産における飼料自給率向上の利点に関する消費者の評価を測定する調査を,首都圏在住の618名を対象に2008年3月に実施した。分析の結果,回答者全体としては,「エサに対する安心感」が飼料自給率の向上で最も重視される項目であるが,評価パターンによって回答者は3つの群に分けられることがわかった。さらに,評価パターンには,回答者の,倹約志向ならびに食の安全志向といった態度が顕著に影響することが確かめられた。 | |||||
言語 | ja | |||||
抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | The purpose of this paper was to verify consumers’ evaluations of the advantages of improving feed selfsufficiency in beef production. The survey, measuring consumers’ evaluations of the advantages of improving feed self-sufficiency in beef production using Best-Worst choice experiments, was conducted in March 2008 (n=618) in the Tokyo metropolitan area of Japan. The analysis of the survey data suggests that the respondents can be divided into three categories by the evaluation patterns, but all the respondents thought that "Improvement of safety of cattle feed" was the most important aspect of improving feed self-sufficiency. In addition, it was confirmed that a respondent's ideas of frugality and food safety significantly influenced the evaluation patterns. | |||||
言語 | en | |||||
書誌情報 |
ja : 帯広畜産大学学術研究報告 en : Research bulletin of Obihiro University 巻 31, p. 18-24, 発行日 2010-10 |
|||||
出版者 | ||||||
出版者 | 帯広畜産大学 | |||||
言語 | ja | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | PISSN | |||||
収録物識別子 | 13485261 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AA11877585 | |||||
権利 | ||||||
言語 | ja | |||||
権利情報 | 帯広畜産大学 | |||||
フォーマット | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | application/pdf | |||||
言語 | en | |||||
著者版フラグ | ||||||
出版タイプ | VoR | |||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 |